Sargassohavet

Från AllaTidersKlassiker-wiki

(Skillnad mellan versioner)
Hoppa till: navigering, sök
Rad 3: Rad 3:
-
Jean Rhys roman Sargassohavet (även med titeln Den första hustrun) räknas till hennes främsta. I den utgår hon från en annan klassiker, nämligen Jane Eyre av Charlotte Brontë från 1800-talet. Men i Sargassohavet är det Rochesters första fru, ”den galna kvinnan på vinden”, som berättar historien och hos Rhys utspelar sig handlingen främst i Västindien.
+
Jean Rhys roman ''Sargassohavet'' (även med titeln Den första hustrun) räknas till hennes främsta. I den utgår hon från en annan klassiker, nämligen Jane Eyre av Charlotte Brontë från 1800-talet. Men i Sargassohavet är det Rochesters första fru, "den galna kvinnan på vinden", som berättar historien och hos Rhys utspelar sig handlingen främst i Västindien.
 +
 
 +
''Sargassohavet'' har filmatiserats 1993 av regissören John Duigan med titeln ''Den första hustrun''.
-
Sargassohavet har filmatiserats 1993 av regissören John Duigan med titeln ”Den första hustrun”.
 
=== Läs om författaren [[Jean Rhys]] ===
=== Läs om författaren [[Jean Rhys]] ===

Versionen från 11 maj 2010 kl. 10.58

Om boken

Bild:Sargassohavet.jpg


Jean Rhys roman Sargassohavet (även med titeln Den första hustrun) räknas till hennes främsta. I den utgår hon från en annan klassiker, nämligen Jane Eyre av Charlotte Brontë från 1800-talet. Men i Sargassohavet är det Rochesters första fru, "den galna kvinnan på vinden", som berättar historien och hos Rhys utspelar sig handlingen främst i Västindien.

Sargassohavet har filmatiserats 1993 av regissören John Duigan med titeln Den första hustrun.


Läs om författaren Jean Rhys

Personliga verktyg