Sånger av Mihyar

Från AllaTidersKlassiker-wiki

(Skillnad mellan versioner)
Hoppa till: navigering, sök
Rad 1: Rad 1:
[[Bild: Sanger av Mihyar.jpg|left|]]
[[Bild: Sanger av Mihyar.jpg|left|]]
-
 
+
''Sånger av Mihyar från Damaskus'' utgavs 1961 och blev Adonis genombrottsverk. Det är också enligt många kritiker ett av de mest betydande diktverket i den nyare arabiska poesin. Diktsamlingen beskrivs i ett efterord av Ingemar Leckius som "en både vidsträckt irrande och envist borrande bok". Häri tänjs språket och ord och uttryck skapar oavbrutet nya bilder. Hjälten, Mihyar, är på samma gång en profet och en sökande människa. Hans hemland kan sägas vara själva ovissheten, men ovissheten är också ett möjligheternas rike.
-
Sånger av Mihyar från Damaskus utgavs 1961 och blev Adonis genombrottsverk. Det är också enligt många kritiker ett av arabvärldens mest betydande diktverk. Diktsamlingen beskrivs i ett efterord av Ingemar Leckius som "en både vidsträckt irrande och envist borrande bok". Häri tänjs språket och ord och uttryck skapar oavbrutet nya bilder. Hjälten, Mihyar, är på samma gång en profet och en sökande människa. Hans hemland kan sägas vara själva ovissheten, men ovissheten är också ett möjligheternas rike.
+

Versionen från 28 juni 2012 kl. 14.06

Sånger av Mihyar från Damaskus utgavs 1961 och blev Adonis genombrottsverk. Det är också enligt många kritiker ett av de mest betydande diktverket i den nyare arabiska poesin. Diktsamlingen beskrivs i ett efterord av Ingemar Leckius som "en både vidsträckt irrande och envist borrande bok". Häri tänjs språket och ord och uttryck skapar oavbrutet nya bilder. Hjälten, Mihyar, är på samma gång en profet och en sökande människa. Hans hemland kan sägas vara själva ovissheten, men ovissheten är också ett möjligheternas rike.
Läs om Sånger av Mihyar på Macondo.nu!

Mer om boken finns också att läsa på Natur & Kulturs webbplats. Förlaget Natur & Kultur har Kulturrådets uppdrag att sälja böckerna i Alla tiders klassikerserien till skolorna till subventionerat pris. De erbjuder också ett digitalt lärarmaterial till titlarna i Alla Tiders Klassiker-serien.
Ämnesord: poesi, dikter, Damaskus


Originaltitel: Agani Mihjar ad-Dimasqi

Originalutgåva: 1961

Författare: Adonis

Översättare: Hesham Bahari och Ingemar & Mikaela Leckius

Svensk titel och utgåva: Sånger av Mihyar från Damaskus, 1990


Läs om författaren Adonis


Personliga verktyg