Mitt hjärta sörjer gården

Från AllaTidersKlassiker-wiki

(Skillnad mellan versioner)
Hoppa till: navigering, sök
Rad 1: Rad 1:
[[Bild:Mitt_hjarta.jpg |left]]
[[Bild:Mitt_hjarta.jpg |left]]
-
Denna diktsamling innehåller dikter av den legendariska iranska författaren ''Forough Farroukhzad'' (فروغ فرخزاد). Urvalet är hämtat från de båda persiska diktsamlingarna ''En annan födelse'' från 1963 och ''Låt oss tro på begynnelsen av den kalla årstiden'' från 1974.
+
Denna diktsamling innehåller dikter av den legendariska iranska författaren [[''Forough Farroukhzad'']] (فروغ فرخزاد). Urvalet är hämtat från de båda persiska diktsamlingarna ''En annan födelse'' från 1963 och ''Låt oss tro på begynnelsen av den kalla årstiden'' från 1974. Det är en nätt liten volym och på sitt vis lättillgänglig, och den är en utmärkt introduktion till ett spännande författarskap. Forough Farrokhzad eftersträvade enkelhet i språket och denna enkelhet förenas med ''"en oblidkelig uppriktighet" och den sensuella musikalitet som redan gjort hennes ungdomsdiktning så attraktiv''."(citat ur förordet av Bo Utas)
-
 
+
Rad 39: Rad 38:
Översättare: Namdar Nasser, Anja Malmberg och Lisa Fernold
Översättare: Namdar Nasser, Anja Malmberg och Lisa Fernold
-
Svensk titel och utgåva: ''Mitt hjärta sörjer gården'', 2011
+
Svensk titel och utgåva: ''Mitt hjärta sörjer gården'', 2011. Med förord av Bo Utas, professor i iranistik vid uppsala universitet.
----
----
Källor: [http://www.forughfarrokhzad.org www.forughfarrokhzad.org]   
Källor: [http://www.forughfarrokhzad.org www.forughfarrokhzad.org]   

Versionen från 21 juni 2011 kl. 13.53

Denna diktsamling innehåller dikter av den legendariska iranska författaren [[Forough Farroukhzad]] (فروغ فرخزاد). Urvalet är hämtat från de båda persiska diktsamlingarna En annan födelse från 1963 och Låt oss tro på begynnelsen av den kalla årstiden från 1974. Det är en nätt liten volym och på sitt vis lättillgänglig, och den är en utmärkt introduktion till ett spännande författarskap. Forough Farrokhzad eftersträvade enkelhet i språket och denna enkelhet förenas med "en oblidkelig uppriktighet" och den sensuella musikalitet som redan gjort hennes ungdomsdiktning så attraktiv."(citat ur förordet av Bo Utas)Ämnesord: poesi


Originaltitel: Mitt hjärta sörjer gården Originalutgåva: (En annan födelse, 1963), (Låt oss tro på begynnelsen av den kalla årstiden, 1974)

Författare: Forough Farrokhzad

Översättare: Namdar Nasser, Anja Malmberg och Lisa Fernold

Svensk titel och utgåva: Mitt hjärta sörjer gården, 2011. Med förord av Bo Utas, professor i iranistik vid uppsala universitet.


Källor: www.forughfarrokhzad.org


Läs om författaren Forough Farrokhzad

Personliga verktyg