Foxfire

Från AllaTidersKlassiker-wiki

(Skillnad mellan versioner)
Hoppa till: navigering, sök
Rad 1: Rad 1:
[[Bild:Foxfire.jpg|left|]]
[[Bild:Foxfire.jpg|left|]]
-
Boken Foxfire av Joyce Carol Oates utkom första gången på svenska 1994. Den fullständiga titel är Foxfire. En tjejligas bekännelser.  
+
Boken Foxfire av '''Joyce Carol Oates''' utkom första gången på svenska 1994. Den fullständiga titel är ''Foxfire. En tjejligas bekännelser''. Bokens berättare Maddy var en gång en av tjejgänget Foxfires fem originalmedlemmar. Det är tidigt femtiotal och kring den karismatiska Legs Sadovsky samlas flickorna och lovar varandra evig trohet. De blandar blod och svär att viga sina liv åt gänget. Snart börjar Legs planer att ta form och det är hämnd som ska utkrävas, av de två krafter som hotar flickorna, nämligen männen och fattigdomen. Foxfires dåd vinner uppmärksamhet i den lilla staden och allteftersom drivs de till fler och mer våldsamma aktioner.  
-
 
+
-
 
+

Versionen från 26 mars 2013 kl. 09.52

Boken Foxfire av Joyce Carol Oates utkom första gången på svenska 1994. Den fullständiga titel är Foxfire. En tjejligas bekännelser. Bokens berättare Maddy var en gång en av tjejgänget Foxfires fem originalmedlemmar. Det är tidigt femtiotal och kring den karismatiska Legs Sadovsky samlas flickorna och lovar varandra evig trohet. De blandar blod och svär att viga sina liv åt gänget. Snart börjar Legs planer att ta form och det är hämnd som ska utkrävas, av de två krafter som hotar flickorna, nämligen männen och fattigdomen. Foxfires dåd vinner uppmärksamhet i den lilla staden och allteftersom drivs de till fler och mer våldsamma aktioner.
Ämnesord:


Orginalutgåva:

Författare:

Översättare:

Svensk titel och utgåva:
Läs om författaren Joyce Carol Oates

Personliga verktyg