Film och ljud: Sargassohavet

Från AllaTidersKlassiker-wiki

(Skillnad mellan versioner)
Hoppa till: navigering, sök
 
Rad 3: Rad 3:
På TPB finns romanen som talbok med den tidigare titeln [http://bit.ly/eZCiqI Den första hustrun] Den första hustrun  filmatiserades 1993 av regissören John Duigan.  
På TPB finns romanen som talbok med den tidigare titeln [http://bit.ly/eZCiqI Den första hustrun] Den första hustrun  filmatiserades 1993 av regissören John Duigan.  
-
Radioteatern ger [http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=965&artikel=4735261 Saragassohave]t; "Under en romantiskt doftande och melodramatiskt smekande yta ligger alliansen mellan könsförtryck och kolonialism nödtorftigt dold i Jean Rhys moderna klassiker från 1966.Efter föreställningen: När den galna kvinnan på vinden gavs en röst. Ett program av Rigmor Ohlsson."
+
Radioteatern ger [http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=965&artikel=4735261 Saragassohave]t; "Under en romantiskt doftande och melodramatiskt smekande yta ligger alliansen mellan könsförtryck och kolonialism nödtorftigt dold i Jean Rhys moderna klassiker från 1966. Efter föreställningen: När den galna kvinnan på vinden gavs en röst. Ett program av Rigmor Ohlsson."

Nuvarande version från 11 oktober 2011 kl. 08.39

Här samlar vi film- och ljudtips.

På TPB finns romanen som talbok med den tidigare titeln Den första hustrun Den första hustrun filmatiserades 1993 av regissören John Duigan.

Radioteatern ger Saragassohavet; "Under en romantiskt doftande och melodramatiskt smekande yta ligger alliansen mellan könsförtryck och kolonialism nödtorftigt dold i Jean Rhys moderna klassiker från 1966. Efter föreställningen: När den galna kvinnan på vinden gavs en röst. Ett program av Rigmor Ohlsson."


Sargassohavet som dockteater:


Tillbaka till boken Sargassohavet

Tillbaka till samlingsidan Guider, tips och idéer för lärare

Personliga verktyg