Film och ljud: Gräset sjunger

Från AllaTidersKlassiker-wiki

(Skillnad mellan versioner)
Hoppa till: navigering, sök
Rad 4: Rad 4:
-
Lyssna på vad Doris Lessing har att säga om ''Gräset sjunger'' i denna [http://www.bbc.co.uk/worldservice/specials/133_wbc_archive_new/page4.shtml  radiointervju]i en intervju från BBC. Doris svarar också på frågor från läsare om boken.
+
Missa inte den här intervjun där Doris Lessing berättar om ''Gräset sjunger'' och svarar på läsarnas frågor om boken. [http://www.bbc.co.uk/worldservice/specials/133_wbc_archive_new/page4.shtml  radiointervju]i en intervju från BBC. Doris svarar också på frågor från läsare om boken.

Versionen från 7 september 2011 kl. 11.24

Intervju med Doris Lessing i samband med nobelpriset


Missa inte den här intervjun där Doris Lessing berättar om Gräset sjunger och svarar på läsarnas frågor om boken. radiointervjui en intervju från BBC. Doris svarar också på frågor från läsare om boken.


Doris Lessing intervjuas och förklarar hur hon ser på sin roll som "storyteller"


Intervju med Doris Lessing från 2001, intervjun utspelar sig efter den 11 september och berör: krig, pascifism, masspsykos och feminism.


Samtal om skrivprocessen och skrivarmödor med hennes översättare Krista Kaer.


Doris Lessings syn på mysticism och sufism.


Horace Engdahl, dåvarande sekreterare i Nobelkommitten motiverar varför Lessing fått priset. Horace rekommenderar också Gräset sjunger som en bra bok att börja med och förklarar varför.


Intervju med Doris Lessing om hennes författarskap från 2007, handlar framförallt om feminism.


Intervju från 1987 i BBC där Doris Lessing pratar om sin tid som " nyttig idiot" och kommunist.

Personliga verktyg