Aura

Från AllaTidersKlassiker-wiki

(Skillnad mellan versioner)
Hoppa till: navigering, sök
Rad 11: Rad 11:
Som tal- och ljudbok på spanska finns den att låna från [http://biblioteket.se/default.asp?id=8227&extras=599527%2FID Internationella Biblioteket], via Stockholm stadsbiblioteks katalog.
Som tal- och ljudbok på spanska finns den att låna från [http://biblioteket.se/default.asp?id=8227&extras=599527%2FID Internationella Biblioteket], via Stockholm stadsbiblioteks katalog.
-
Här hittar du mer: [[Guider och ingångar: Aura]]
+
Här hittar du mer: [[Bild:ATK_bokintro_liten.png]][[Guider och ingångar: Aura | Aura]]
-
[[Bild:ATK_bokintro_liten.png]][[Guider och ingångar: Aura | Aura]]
+

Versionen från 24 mars 2011 kl. 12.34

Om boken:

En ung manlig akademiker, Felipe Montero, ser en tidningsannons där man söker någon som kan skriva rent en död mans memoarer. Han svarar på annonsen och anställs av den döde mannens uråldriga änka, Llorente. Felipe får bo i änkans hus under tiden han arbetar med att sammanställa hennes makes papper och liv. I huset sugs han in i stämningen av en gammal, bortglömd värld där lyxen, som förut glänst, nu vissnat och där rummen blivit unkna och fuktiga. Felipe Montero träffar där Aura, änkans tysta och mystiska syskonbarn. Han trollbinds av Auras vackra gröna ögon. Han blir förälskad och fastnar ohjälpligt i hennes grepp.

I den mycket korta och suggestiva romanen Aura smälter verklighet och dröm, liksom nu och då, samman i en berättelse om längtan efter evig ungdom och odödlig kärlek. Aura är en mångtydig berättelse som innehåller både fantasi-, dröm- och skräckinslag.


Läs om AuraMacondo.nu. Boken finns att låna på originalspråket spanska på Internationella biblioteket. Aura finns som talbok på svenska hos TPB. Som tal- och ljudbok på spanska finns den att låna från Internationella Biblioteket, via Stockholm stadsbiblioteks katalog.

Här hittar du mer: Bild:ATK_bokintro_liten.png Aura


Ämnesord: Mexiko, drömmar, döden, förälskelse, fantasier, magisk realism, ungdom


Originaltitel: Aura

Originalutgåva: 1962

Författare: Carlos Fuentes

Översättare: Elisabeth Helms

Svensk titel och utgåva: Aura, första svenska utgåva 1982, Ny, rev. utg. 2002, ny utgåva 2009 med efterord av René Vázques Díaz


Källor: Alex.se, Macondo.nu


En guide till Aura av Åsa Lundholm:

Länk till Åsas text i PDF-format för utskrift finns även här


Läs om författaren Carlos Fuentes


Personliga verktyg